VINETE PORTUGHEZE

by Paula Craciun

Pentru 4 porții- Pregătire 50minute , Coacere 20 minute

Ingrediente: 3 vinete potrivite

2 linguri ulei

1  lingură de unt

150 g brânză telemea

2 cepe

500 g roșii

2 linguri făină

3 căței usturoi

1 linguriță zahăr

1 foaie de dafin

cimbru

1 lingură pesmet

sare, piper

Mod de preparare: Tai vinetele în felii de 1 cm, le presari cu sare și le pui să se scurgă între 2 tocătoare de lemn cu o greutate deasupra. Le lași așa timp de 30 de minute. Separat, încingi uleiul în care prăjești cepele tăiate mărunt , adaugi roșiile decojite și tăiate felii, usturoiul tăiat, frunza de dafin, cimbrul, zahărul, sarea și piperul. Lași să fiarbă înăbușit timp de 30 de minute. Iei vinetele bine scurse și le dai prin faină, apoi le prăjești în ulei încins pe ambele părți. După ce se răcește sosul, îl treci prin sită. Într-un vas de yenă sau într-o altă formă pui câteva linguri de sos, iar deasupra așezi câteva felii subțiri de telemea, peste care pui feliile de vinete. Mai torni puțin sos, apoi din nou pui felii de telemea, vinete și sos, până termini toate ingredientele. Peste ultimul strat de sos presari brânză rasă amestecată cu pesmet. Stropești vinetele cu unt și le dai la cuptor, la foc iute.

Facebook Comments