Viktor Orban: Am fost la un pas de a părăsi PPE

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a fost „la un pas” de a părăsi joi Partidul Popular European (PPE), a declarat premierul Viktor Orban într-un interviu radiofonic, potrivit agerpres.ro.
Făcând referire la rezoluţia de joi a Parlamentului European privind statul de drept în Ungaria şi Polonia şi la sprijinul larg al PPE pentru aceasta, Orban a spus că motivul pentru care Fidesz a fost atât de aproape de a părăsi PPE a fost faptul că majoritatea acestei familii politice „ne-a trădat”.
El a mai afirmat că eurodeputaţii francezi, spanioli şi italieni din PPE au fost „clar de partea noastră”, iar în dezbatere au susţinut că PPE ar trebui să apere Ungaria.
În acelaşi timp, situaţia nu mai poate rămâne aşa, a adăugat el.
Dacă PPE nu va sprijini Ungaria, „va trebui să lansăm o mişcare europeană creştin-democrată. Vom avea aliaţi”, a declarat Orban, reluând o idee pe care a mai menţionat-o recent.
Parlamentul European a adoptat joi, la Strasbourg, o rezoluţie care atenţionează că discuţiile cu Polonia şi Ungaria nu au determinat încă aceste ţări să se realinieze valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană.

Facebook Comments