Vicele Ţolea a luat-o pe urmele „fratelui“ Guţu

by Florian Popa

La consiliul judeţean se întâmplă lucruri ciudate, cel puţin la nivelul vicepreşedinţilor, care se pare că au contactat acelaşi virus, al gripei de tip F (de la Falcă), fiindcă simptomele sunt identice: cotrobăirea prin licitaţiile instituţiei, febră mare la auzul numelui Ioţcu, frisoane la vederea preşedintelui CJA, nevoie mare de lichide (şopârla zice lichidităţi)  etc.
Dacă primul virusat a fost vicele Guţu, care era curios cine câştigă licitaţiile, care a cui firmă e, de ce ăla şi nu celălalt, a venit rândul curiozităţii lui Adrian Ţolea, vicepreşedinte din 2008 al CJA, pe statul de plată, gonaş PD-L la vânătorile de vrăjitoare ale lui Gheorghe Falcă. După ce vreme de cinci ani Ţolea s-a remarcat ca coadă (cacofonie intenţionată) de topor al lui Gheorghe Falcă, zis şi Mudava sau Gogu Maxilar, cel care-l trimitea la bătălie de câte ori avea de murdărit vreun adversar şi vroia să rămână cu mâinile curate, ca să dea bine în faţa comunităţii penticostale din Arad, pe actualul  vice de la CJA l-a apucat lucru. Nu vă gândiţi că s-a pus să facă ceva proiecte pe cultură, domeniul de care ar trebui să se intereseze, nici vorbă. Acolo se ocupă Ana Maria Dragoş, de la Centrul Cultural Judeţean, iar Ţolea participă doar la tăieri de panglici şi conferinţe de presă. Nu, Ţolea s-a apucat de săpat. Nu şanţuri, ci prin instituţie, să vadă ce şi cum. Poate, poate îl va prinde cu ceva pe şeful său, Nicolae Ioţcu, la care nu intră nici în secretariat, fiindcă ar fi probabil întâmpinat cu „Poftiţi, cu cine doriţi?“ sau „Cu ce vă ajutăm?“ sau „Cum vă numiţi?“.
Şopârlica noastră a aflat că Adrian Ţolea s-a pus să caute licitaţiile din perioada 2008-2012, la Consiliul judeţean şi la nişte instituţii subordonate, de exemplu Spitalul judeţean. Acuma nu contează că Spitalul judeţean a fost preluat de Consiliul Judeţean  Arad abia în 2010, probabil că în acea perioadă Ţolea dormea în câmpul muncii, de vrea să vadă şi licitaţiile organizate de Ministerul Sănătăţii, în 2008, 2009 şi 2010. Nu mai vorbim de faptul că în 2010, 2011, 2012, vicele Ţolea ar fi trebuit să ştie ce se întâmplă în instituţie, dacă ar fi fost prezent la lucru nu doar fizic (noi sperăm că nu l-am plătit degeaba), nu să vină după doi-trei ani să facă verificări din urmă.
Din păcate, cu astfel de politicieni iese Aradul în faţă, cu astfel de politicieni vrea Falcă să formeze noua clasă politică din Arad. Politicieni care să-şi lucreze şeful pe la spate, fiindcă în faţă îi tremură picioarele. Cu politicieni care nu ştiu ce s-a întâmplat în instituţia pe care au condus-o patru ani de zile, iar acum scormonesc să vadă cine a câştigat licitaţiile, dar şi cine a mai participat, probabil pentru a vedea cine a fost favorizat şi cine defavorizat, dacă au fost de-al lor sau de-ai altora.
Şopârlica ne-a rugat să-i transmitem un mesaj vicelui CJA: „Domnule Ţolea, râd angajaţii de matale“.

Facebook Comments