UTA ia patru milioane de lei de la Primărie în acest an, minimul istoric de la demararea noului proiect!

by Sorin Haut

Prima zi a lunii septembrie a venit cu vești pentru cluburile și asociațiile sportive arădene, care au aflat câți bani vor primi de la Primărie, prin Centrul Cultural Municipal, a doua sesiune de proiecte. Fiindcă „felia” ce trebuia împărțită a fost destul de mică (aproximativ 3,4 miloane de lei), făcând o comparație cu fondurile pe care le alocă sportului alte administrații locale din România, absolut toată lumea a primit sub sumele solicitate. Ca să dăm doar câteva exemple, FCC Baschet UAV Arad a solicitat 1,2 milioane de lei și a primit ceva mai mult decât jumătate, adică 700 de mii de lei. UTA s-a ales cu 2 milioane de lei în loc de 2,7 milioane. Poloiștii de la AMEFA vor avea în cont mai puțin de jumătate din banii solicitați, adică doar 50 de mii din 116 mii, dar „campioana” negativă este Viitorul Arad. Gruparea prezidată de Giovanni Catanzariti le-a solicitat autorităților locale 450 de mii de lei și s-a ales cu…50 de mii.

UTA s-a ales cu mai mulți bani din partea Primăriei în anul pandemiei!

Pentru UTA este anul minimului istoric din punct de vedere al finanțării. În ligile doi și trei, „roș-albii” erau obișnuiți cu sume mai importante, peste 1 milion de euro, pentru ca de această dată, finanțarea de la Primărie să se ridice puțin peste 800 de mii de euro. În prima sesiune, cea din primăvară, „Bătrâna Doamnă” mai primea 2 milioane de lei și cu două acum fac în total 4. Chiar și a anul trecut, când primarul Călin Bibarț invoca cheltuieli importante legate de pandemia de COVID, suma totală a ajuns la 4,9 milioane de lei. Singura diferență ar fi aceea legată de perioada în care cele două milioane de lei poate fi chletuită, adică undeva de la finalul lunii septembrie până pe 15 decembrie, când în 2020 aceeași sumă trebuia consumată în ultimele două luni ale anului.

Doar 14 proiecte depuse în a doua sesiune de finanțări!

Până la urmă, UTA trebuie să se descurce cum poate, sume importante venind din drepturile TV, veniturile de la sponsori și vânzarea de bilete și abonamente pe noua arenă „Francisc Neuman”. Și FCC Baschet UAV Arad, care a mai luat 500 de mii în primăvară, se va descurca cumva, având de partea sa și susținerea Universității Aurel Vlaicu Arad. Interesant este că doar 14 au fost proiectele depuse pentru fonduri nerambursabile în această a doua sesiune de proiecte, pe când în primăvară au fost 32, semn că până și oficialii cluburilor s-au cam lămurit cât de prețuit e sportul de autorități. Iată și rezultatele:

Facebook Comments