UTA bate Bacăul şi îşi asigură un final liniştit de campionat

by Sorin Haut
Please follow and like us:

“Roş-albii” răsuflă uşuraţi în Liga a II-a, după victoria cu 2-1 în faţa Bacăului. Înfrângerile cu ASU Poli şi “U” Cluj nu au fost digerate prea bine de suporteri, prezenţi în număr mic astăzi, pe arena “Motorul”. Deja ameninţată de echipele din subsolul clasamentului, UTA era obligată să nu piardă în faţa formaţiei moldave, partida de la Arad dovedindu-se capitală pentru trupa din oraşul lui Bacovia. Fără să aibă ce pierde, oaspeţii au făcut o primă repriză bună, iar la una din puţinele faze de poartă au dat lovitura, Vraciu marcând în minutul 26, în urma unei centrări a lui Buhăcianu. După 45 de minute slabe, fără vreo ocazie importantă, UTA s-a trezit în mitanul secund şi a reuşit să întoarcă rezultatul.

Mai întâi, Neagu a marcat în minutul 51, cu un şut plasat din 7 metri, uşor lateral dreapta, pentru ca golgheterul Rus să aducă mult râvnita victorie, cu o reuşită semnată în minutul 71: Melinte a centrat din dreapta, Rus a trimis mingea cu capul lângă bara din dreapta lui Muntean. Peste doar un minut, Manea – titular în premieră în acest an – a văzut al doilea galben şi UTA avea să joace mai bine de 20 de minute în inferioritate numerică. Arădenii au rezistat bine până în prelungiri, când Costin şi Isac au ratat golul trei, în aceeaşi fază, pentru ca la ultimul atac, băcăuanii să irosească şi ei golul egalizator, prin Drugă.

Victorie cu 2-1 pentru UTA, cele trei puncte fiind sinonime cu certitudinea salvării de la retrogradare. Cristian Păcurar a folosit următoarea formulă: Orlic – Manea, El Hasni, Șeroni, Gavrilă – Melinte, Hrezdac, Neagu (93 Iuga) – Ciucur, D.Popa (46 Costin), Rus (81 Isac). UTA urcă pe locul 8 şi se distanţează decisiv de zona retrogradabilă. Etapa viitoare urmează deplasarea la FC Argeş, sâmbătă – ora 11, meci netelevizat. (foto: uta-arad.ro)

 

Facebook Comments