Unde va fi arborat cel mai mare drapel tricolor din Transilvania de Ziua Națională

by Dana B.

Un drapel tricolor imens, cu o suprafață totală de 450 metri pătrați, va fi arborat vineri, de Ziua Națională a României, pe un deal din satul Sălăjeni, grație unei inițiative a unui grup de tineri din localitate.

Profesorul Daniel Juca, unul din inițiatorii proiectului, a precizat pentru AGERPRES că drapelul, care se dorește a fi cel mai mare din Transilvania, a fost realizat pentru a da un exemplu de patriotism și pentru a reînvia spiritul național.

„A fost o inițiativă a unor tineri, printre care mă număr și eu, de a reînvia spiritul național în rândul generației tinere și chiar și în rândul celor mai în vârstă, pentru că s-a cam pierdut, și de a ne păstra viu spiritul național și identitatea de român. Am implicat peste 50 de persoane, de la cei mici, care au confecționat cocarde tricolore, până la cei mai vârstă, care ne-au sprijinit financiar sau cu idei. Toți facem parte din asociația „Fii satului Sălăjeni” și vrem să fie și un exemplu de patriotism întreaga acțiune. Pentru aceasta am pregătit un drapel de 450 metri pătrați, respectiv 22,5 metri lungime și 20 de metri lățime, fiind cel mai mare din Transilvania și, se pare, cel mai mare din România, anul acesta, de 1 Decembrie”, a menționat Daniel Juca.

Drapelul va fi arborat pe cel mai înalt deal din comună, astfel încât să i se dea o bună vizibilitate — se va vedea de la o distanță de până la 10 kilometri, din localitățile învecinate.

„Dealul are și o semnificație mai aparte, pentru că aici au căzut, în Cel de-Al Doilea Război Mondial, eroii îngropați în cimitirul din curtea bisericii din localitate”, a adăugat Daniel Juca.

Ziua Națională va fi marcată, după arborarea drapelului, printr-un spectacol susținut copiii Școlii Gimnaziale din Bocșa, alături de câțiva soliști locali și printr-un concert de cântece patriotice. Ceremonia va începe vineri, 1 Decembrie, de la ora 12.00, pe dealul Hăgău, iar cei prezenți vor primi cocarde tricolore realizate de copii.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments