Tu deții o trusă completă de scule? Top 3 unelte care nu trebuie să îi lipsească din locuință unui meseriaș amator!

by Andreea Radu

Nu putine sunt lucrarile din locuinta pe care le poti face chiar tu, asa ca este necesar sa ai acasa o trusa care sa contina cele mai importante scule pe care sa le poti manui si tu. Chiar daca nu ai experienta unui meserias profesionist, trebuie sa inveti sa iti repari micile defectiuni inevitabile ce pot aparea chiar si atunci cand nu ai posibilitatea sa chemi un profesionist sa te ajute. Incearca sa nu te ambitionezi si sa achizitionezi scule pe care nu vei stii sa le folosesti, pentru ca vei renunta rapid la a mai face aceste mici lucrari, asa ca incearca sa optezi pentru unelte de baza, usot de utilizat.

Iata care sunt cele mai importante scule pe care trebuie sa le ai

  • Surubelnita

Oricine a folosit macar o data in viata o surubelnita. Aceasta se remarca prin faptul ca poate fi utilizata in diverse scopuri. Surubelnita este absolut necesara in orice locuinta, intrucat nu stii cand ai nevoie sa efectuezi o mica reparatie si nu posibilitatea de a chema un specialist sa te ajute. Daca te-ai saturat de cele clasice, poti opta oricand pentru o surubelnita electrica, care iti poate usura foarte mult munca. Folosind-o pe aceasta, poti strange un surub in doar cateva secunde. Acestea se gasesc in diverse variante, cu diferite capele de schimb, fiind ideale pentru a desface un aparat electrocasnic, sau pentru a efectua mici reparatii ale mobilei.

  • Patentul

Patentul este o unealta universara, fiind accesibila pentru orice persoana care doreste sa isi efectueze mici reparatii in gospodarie. Acesta iti vine in ajutor in momentul in care ai nevoie sa tragi sau sa rupi diverse elemente sau fire, sau pentru insurubare. Decizia pe care trebuie sa o iei in momentul in care doresti sa achizitionezi o astfel de unealta, nu este totusi usoara. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte destul de importante. Pe site-ul Sculeaz.ro, gasesti o oferta variata de patenti si clesti, ce iti vine in ajutor atunci cand nu stii pentru ce varianta sa optezi. Atunci cand alegi un patent, trebuie sa fii atent la materialul din care este construit, forma sa sau fiabilitatea. Asigura-te intotdeauna ca ai exact unealta de care ai nevoie.

  • Ciocanul

Ciocanul face si el parte dintre sculele indispensabile in orice locuinta, prin simplul fapt ca mereu ai nevoie de unul pentru diverse reparatii inevitabile. Aceasta reprezinta una dintre cele mai des utilizate unelte, fiind extrem de usor de folosit de catre oricine. Ciocanul este o unealta manuala sau mecanica, ce se foloseste pentru baterea sau extragerea cuielor, sau pentru a indrepta anumite suprafete. Acesta va avea nevoie si de putina atentie din partea ta, deoarece trebuie sa sflefuiesti capul ciocanului periodic, pentru a mentine neteda suprafata acestuia.

Asadar, daca iti doresti sa poti sa te descurci cu micile reparatii pe care le ai de efectuat in locuinta, nu uita sa iti construiesti o trusa de scule care sa contina cateva unelte cu care sa faci fata oricarei situatii neprevazute. Opteaza pentru scule de baze, usor de utilizat.

 

Sursa foto: Pexels.com

Facebook Comments