TRUCURI DE MAKE-UP PE CARE FIECARE FEMEIE AR TREBUI SA LE STIE

by Andreea Radu
Chiar dacă vrei un machiaj spectaculos, de ocazie sau un machiaj impecabil pentru birou, s-ar putea să te simţi copleşită de multitudinea de tehnici şi informaţii pe care trebuie să le cunoşti. Cristina Vasilache, make-up artist, îţi dă cele mai bune sfaturi pentru ca machiajul tău să fie impecabil în orice situaţie.

Chiar dacă eşti „experimentată” şi poţi face cu uşurinţă un machiaj smokey eyes sau o începătoare care abia învaţă sa aplice corect fondul de ten, există câteva trucuri care îţi vor fi de mare ajutor.

1.    Îndepărtează excesul de fond de ten. Te-ai săturat ca fondul tău de ten să se adune şi să fie inestetic? Atunci încearcă următorul truc: aplică fondul de ten pe faţă şi pe gât apoi tamponeaă-ţi obrajii cu un şerveţel sau un bureţel cosmetic pentru a îndepărta excesul.

2.    Învaţă să foloseşti un produs pentru mai multe operaţiuni. Te va ajuta să economiseşti timp şi bani. Fiecare femeie ar trebui să aibă un fard de obraz fucsia care poate deveni cu uşurinţă un ruj de buze. Chiar dacă ai tenul mai închis sau mai deschis, rozul ţi se va potrivi cu siguranţă. Alege varianta cremoasă, opacă pe care sa o amesteci cu puţină cremă hidratantă şi să o aplici  pe obraji. Îţi va lumina şi împrospăta faţa instant.

3.    Nu este nimic mai seducător decât rujul roşu. Un lipstick roşu aprins, extrem de sexy, este un „must have” în trusa de farduri a fiecărei femei. Când începi să aplici rujul, trasează o linie de contur cu un creion în aceeaşi nuanţă ca rujul tău. Atunci când aplici zâmbeşte uşor şi asigură-te că urmăreşti conturul buzelor. După ce ai terminat, aplică un strat generos de ruj de buze.

4.    Învaţă să aplici pudra de obraz pentru a-ţi ilumina faţa! Începe cu un fard iluminator pe partea de sus a pomeţilor, chiar sub tâmple. Apoi aplică un fard de obraz opac imediat sub pomeţi cu mişcări circulare. Cea mai bună alegere este fardul în culoarea piesicii.

5.    Orice femeie iubeşte sclipiciul, doar că de la o anumită vârstă, este dificil de găsit o metodă potrivită pentru a-l utiliza în machiaj. Totuşi, dacă îl foloseşti pe mijlocul ochiului, iar în rest foloseşti doar farduri mate, succesul este garantat. Se va observa foarte puţin atunci când deschizi ochii.

6.    Fondul de ten trebuie să se „confunde” cu pielea ta.  Atunci când aplici fondul de ten, aminteşte-ţi că ar trebui să arate la fel de natural ca şi pielea ta. Şi atunci, cel mai bine ar fi să aplici cu o pensulă sintetică rotundă, însă dacă nu ai, poţi folosi cu încredere degetele, astfel încât să poţi insista pe zonele cu probleme sau acolo unde fondul de ten este vizibil. Nu este recomandat să foloseşti buretele pentru un fond de ten lichid, a cărui compoziţie este bazată pe apa. Bureţelul va absorbi o parte din ingrediente.

7.    Începe machiajul cu aplicarea rimerului de pleoape, nu cu fondul de ten, aşa cum te-ai obişnuit. În acest fel fardurile de ochi vor avea culoarea mai vie şi nu se vor mai strânge în pliu.

Sursa: 7 trucuri de make-up pe care fiecare femeie ar trebui să le ştie – Frumuseţe | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/trucuri-make-up-pe-acre-fiecare-femeie-ar-trebui-sa-le-stie-44795.html#ixzz3AOuuP8T8

Facebook Comments