Trei sirieni ascunși pe şasiul semiremorcii unui automarfar, depistați la P.T.F. Borş

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat trei tineri din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi pe şasiul semiremorcii unui automarfar, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 În data de 10.06.2017, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Irfan K., în vârstă de 52 de ani, conducând un automarfar marca Renault cu semiremorca marca Tirsan, în care călătorea, în calitate de al doilea şofer, cetăţeanul turc Gurkan K., în vârstă de 32 de ani.

Cei doi cetățeni turci transportau, cu ansamblul auto înmatriculat în Turcia, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru societăți comerciale din Ungaria şi Polonia.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de au descoperit, ascunse pe şasiul semiremorcii, trei persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Totodată, cei doi conducători auto au declarat că nu au avut cunoştinţă despre existenţa celor trei persoane ascunse sub remorca ansamblului auto.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei trei migranți, iar şoferii turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments