Trei kosovari care au încercat să iasă ilegal din România, prinși de polițiștii de frontieră

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, trei cetăţeni din Kosovo care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În data de 10.06.2017 , în jurul orei 06.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat, la aproximativ 300 de metri de frontieră, trei bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria,

Persoanele, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului PF Borş, pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments