TORT CU CREMA DE BUDINCA DE VANILIE SI CIRESE

by Paula Craciun

Ingrediente: Pentru blat
3 ouă
200 g unt
un praf de sare
200 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
250 g făină
20 g cacao
unt cât o nucă şi o lingură de făină pentru tavă –

Pentru cremă

300 ml lapte
100 g zahăr tos
1 plic budincă de vanilie
150 g unt

Pentru decor

300 g cireşe
1 pliculeţ gelatină roşie de decor

Tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe – Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă albuşurile cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. Se amestecă şi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă în care se pun gălbenuşurile. La final se adaugă uşor albuşurile bătute spumă şi făina.

Se împarte aluatul în două, iar într-o parte se adaugă cacaua. Se unge cu unt şi se presară cu făină o tavă cu diametrul de 26 cm. Se pune în tavă o treime din aluatul alb, apoi cel cu cacaua şi apoi din nou cel alb. Se dă la copt pentru circa 40 de minute.

Se prepară budinca din lapte, zahăr şi praf de budincă, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce fierbe, se răceşte amestecând-o continuu. După ce s-a răcit, se adaugă untul şi apoi se toarnă budinca în tavă, peste aluaturi. Se dă la rece să se închege.

Se decorează cu cireşe şi se toarnă gelatina preparat aşa cum scrie pe pliculeţ. Se dă din nou la rece.

Sursa: clickpoftabuna.ro

 

 

Facebook Comments