Timișoara are un administrator care a fost analist la The Times. Noi îl avem pe Boca-șomerul

by Cosmin Mihuta
Zilele trecute, primarul Timișoarei a numit noul administrator public al orașului, care a fost ales din peste 300 de CV-uri. Iar rezultatul nu putea să fie decât unul pe măsură, city managerul Timișoarei fiind director regional al unei bănci austriece. Omul vine cu un CV impresionant: a lucrat timp de 18 ani în sectorul privat, a fost și analist la Pioneer News și The Times, iar din 2002 a început să lucreze în bănci.
De ce este această știre de interes pentru arădeni? Pentru că aveam în față două exemple despre cum se face și cum nu se face administrație. La Timișoara, primarul de acolo a ales varianta de a face administrație, de a găsi un city manager competent, care vorbește vreo 4-5 limbi străine, este expert în finanțe și care poate pune umărul la dezvoltarea orașului.
La Arad, primarul Călin Bibi Bibarț a ales varianta numirilor pe criterii de dat din coadă, adică cine e mai ascultător, ăla primește funcția. Așa a ajuns un șomer, pe numele său Boca Bogdan, să ocupe funcția de city manager al Aradului. Un liberal fără performanțe în administrația locală, ce să mai vorbim de mediul privat, firmele lui fiind pe butuci (detalii aici). La ce să ne așteptăm cu un asemenea city manager? Cu ce poate el să-l sprijine pe primarul Bibarț, în misiunea de a administra Aradul? Cel mult, cu amendarea funcționarilor care parchează în centru. Și atunci, ne mai mirăm că Oradea ne-a luat-o demult în față, că Timișoara arată ca un oraș european și noi suntem doar o comună mai mare, rămasă în urmă față de vecinii din jur?
Apropo de Oradea, și acolo postul de administrator public a fost ocupat prin concurs, iar rezultatul se vede, fiind numit un tânăr competent, care a lucrat ca expert proiecte la Zona Metropolitană Oradea (ZMO), iar apoi a ocupat postul de manager de dezvoltare Eurobusiness Park.
Facebook Comments