Tibi Ușeriu o ”comite” din nou! Chiar în această dimineață, în jurul orei 03.00, maratonistul Tibi Uşeriu,  câștigătorul ediției 2018  a Maratonului Artic Ultra 6633, a început o altă cursă ”nebunească”, în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului.

Ultramaratonul Everestului este ultramaratonul care se desfăşoară la cea mai mare altitudine din lume. Acesta are 60 de kilometri şi porneşte de la 5.600 de metri altitudine.

Cursa este una extremă, de data aceasta nu din cauza lungimii (60 km) ci din cauza condițiilor de desfășurare: altitudinea neobișnuită pentru curse de maraton (cu Startul la 5,356m), aerul rarefiat și frigul. Concurenții, în proporție de 70% sunt din Nepal, deci obișnuiți cu altitudinea.

“O să plec în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. Încă sunt în recuperare, pregătirea pentru maraton constă în aclimatizare la altitudine foarte mare. O să plec cu trei săptămâni înainte de competiţia care va avea loc pe 29 mai. Ultramaratonul Everestului este ultramaratonul care se desfăşoară la cea mai mare altitudine din lume – are 60 de kilometri şi porneşte de la 5.600 de metri altitudine. Eu o să escaladez înainte de competiţie un vârf de 6.000 – 7.000 de metri, pentru aclimatizare”, declara Tibi, la începutul lunii aprilie.

Așadar, începând de azi dimineață, prietenii, dar și toți fanii lui Tibi, sunt din nou sub imperiul emoțiilor.

Noi vom fi atenti la telefoane, vom incerca sa-l urmarim prin intermediul prietenului nostru Vasi Cipcigan (Salvamont Cluj si instructor SDMPM) si strangem pumnii sa reuseasca sa ajunga sanatos la Finish! Sa nu uitam ca Tibi alearga la Ultramaratonul Everestului pentru Epilepsy Challenge Romania si ne invita pe toti sa alergam si noi pentru aceasta cauza.”, au scris cei de la Tășuleasa Social.

Go, Tibi! Așa cum ne-ai obișnuit: PÂNĂ LA CAPĂT!