Tibi Ușeriu a ajuns acasă. În tricou, evident!

by Dana B.

Și ușile în sfârșit s-au deschis! Așa păreau să-și fi spus, undeva după miezul nopții, atât sutele de susținători care au ales să îl aștepte pe Tibi Ușeriu la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, dar, cu siguranță, și miile de admiratori care numărau prin intermediul live-urilor făcute de cei prezenți în aeroport, fiecare deschidere a ușilor pe unde el urma să își facă apariția.

De la -38 de grade la -3, undeva pe la ora 00. 53, Tibi Ușeriu și-a făcut apariția, cum era normal, în tricou. Odată ajuns în fața celor care îl așteptau Tibi a povestit că a avut momente grele dar că din punct de vedere fizic s-a refăcut, în urma celor cinci zile de tratament cu antibiotice din cauza unor infecţii. A mulțumit, a glumit, a zâmbit, iar într-un final a anunțat că  probabil va face o pauză în ceea ce privește această competiţie: ”O am deja de trei ori câştigată, la un moment dat nu va mai fi o competiţie extremă. Dacă temperaturile devin normale, nu va mai avea farmec. Nu sunt un sportiv de performanţă, e o performanţă pe parte de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul mi l-a format…”.

Emoțiile, aplauzele, numele scandat cu mândrie, îmbrățișările, autografele, fotografiile și admirația celor care au crezut în ”nebunia” lui Tibi de a participa pentru a treia oară consecutiv la Ultramaratonul Arctic, au scos cel mai probabil la suprafață dorința nerostită a tuturor de a avea un model în prăpastia acelui ”Când nu mai poți, mai poți un pic!”. Iar Tibi tocmai asta a realizat, dincolo de câștigarea pentru a treia oară consecutiv a Polului Nord : a reușit să dea încredere! Încrederea că, dacă vrei cu adevărat, îți poți depăși limitele! Mai poți un pic!

Felicitări, Tibi!

Facebook Comments