TEMPERATURA OPTIMA LA CARE TREBUIE SA BEI VINUL!

by Paula Craciun

Daca iti place sa savurezi cate un pahar de vin la masa de pranz sau la cina, trebuie sa stii care este temperatura optima la care trebuie sa-l bei.

„Nu sunt o experta in vinuri dar mi se pare importanta informatia despre temperatura optima la care trebuie consumate. Toata lumea stie ca vinul alb se bea rece, de la frigider, adica la 5-6 grade. Vinul rosu e cel mai delicat, care nu trebuie sa fie nici prea rece, nici prea cald, daca vrem sa-i savuram buchetul.

Recomandarea „la temperatura camerei” are origini vechi si nu se refera la camerele noastre de azi, incalzite la 21-24 grade. In realitate temperatura optima de servire a vinului rosu este de 14-15 grade, adica exact cat era in locuintele din evul mediu! Oamenii nu au trait intotdeauna cu incalzire centrala si uneori chiar aveau nevoie de un pahar de vin ca sa se incalzeasca.

In prezent exista frigidere speciale, care stiu sa raceasca diferentiat fiecare tip de vin. Insa un lucru e cert, vinul rosu nu e bun cald, pierde toata aroma.”, scrie Mihaela Bilic.

 

Sursa: kfetele.ro

Facebook Comments