SUPA AROMATA CU PORUMB

by Paula Craciun

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 2-3 cartofi tăiaţi cuburi
  • 1 rădăcină de pătrunjel tăiată cubuleţe
  • ½ ţelină tăiată cubuleţe
  • 1 morcov
  • 1 bucată de varză tăiată fideluţă
  • 50 g boabe de porumb dulce (conservă)
  • 2-3 linguri sos de roşii
  • 2-3 linguri ulei
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Preparare

Tai ceapa mărunt, o căleşti puţin cu o lingură de ulei, adaugi apoi ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii, varza, morcovul tăiat felii subţiri, restul de ulei şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute, amestecând din când în când.
Când legumele sau înmuiat, adaugi boabele de porumb scurse de zeamă, 2 litri de apă caldă şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute.
Adaugi sosul de roşii, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai dea 2-3 clocote. Presari pătrunjelul tocat, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze 10 minute.

Sursa: click.ro

Facebook Comments