SRI A TRANSMIS 9.000 DE INFORMARI IN 2013 AUTORITATILOR CENTRALE SI LOCALE

by Florian Popa

Șeful Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, a prezentat miercuri, la Comisia de control asupra SRI din Parlament, Raportul Serviciului pe 2013 și a afirmat că cele 9.000 de informări transmise au contribuit la diminuarea riscurilor și amenințărilor cu care s-a confruntat România.

„Din acest punct de vedere am expus pe larg principalele probleme pe care le-am abordat la nivelul misiunii Serviciului. Mă refer la diverse vulnerabilități interne legate de corupție în administrație și justiție, la crimă organizată transfrontalieră, la problema terorismului care este în continuare foarte serios în atenția Serviciului în încercarea de a ține departe de teritoriul României acest risc. M-am referit de asemenea la problema stringentă a evaziunii fiscale și aici Serviciul a avut un rol prin informările sale, de a ajuta Executivul pentru a aborda acest fenomen care poate prejudicia serios bugetul de stat. M-am referit la problema securității cibernetice care începe din ce în ce mai mult să afecteze securitatea statelor, inclusiv pe cea a României”, a precizat Maior.

El a subliniat faptul că și în 2013 au fost diverse atacuri țintite către „zone de infrastructură critică a autorităților”, menționând că acest lucru probabil va crește în intensitate în viitor.

„Sper că cele 9.000 de informări transmise atât autorităților centrale, cât și celor locale în anul 2013, au contribuit la diminuarea acestor riscuri și amenințări cu care s-a confruntat România. De altfel, în general aprecierile au fost bune atât din partea Președinției, cât și din partea Executivului cu privire la valoarea acestor informări în deciziile pe care acești factori importanți în stat le-au luat în anul 2013”, a mai precizat șeful SRI.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments