SPORTIVI ROMANI CU REZULTATE DEOSEBITE, PREMIATI LA GUVERN

by Sorin Haut

Echipa română de handbal feminin (U18), campioană mondială, precum și medaliații români de la Campionatul Mondial de la kaiac-canoe au fost premiați, marți, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

„Vreau să le felicit pe toate fetele și să le urez succes în continuare. Dacă au fost campioane mondiale la junioare înseamnă că la senioare o să încerce să fie tot acolo. Felicit campionii mondiali de la kaiac-canoe și le urez succes pentru toată pregătirea, pentru Olimpiada de la Rio”, a spus Ponta.

El a afirmat că premiile prevăzute de lege pentru sportivii merituoși vor fi dublate.

„Nu avem așa de mulți campioni mondiali și oricum premiile nu sunt atât de mari precum ar trebui să fie. Sper să folosească premiile pe care le primesc azi de la Ministerul Tineretului și Sportului, de la Guvern, de la cluburi, de la sponsori, ca să se pregătească mai bine și să aducă în România cât mai multe medalii”, a adăugat premierul.

La rândul său, Gabriela Szabo a adresat felicitări sportivilor premiați pentru ceea ce au făcut pentru sportul românesc.

Sportivii români campioni mondial la kaiac-canoe au fost premiați cu 27.800 lei, sumă care va fi dublată, iar Iulian Șerban, care cucerit medalia de argint la paracanoe, a fost premiat cu 10.600 lei, suma care, de asemenea, va fi dublată.

Totodată, sportivele echipei de handbal feminin juniori au fost premiate cu câte 9.300 lei, suma care va fi și ea dublată.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments