Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Arad colcăie de gândaci

by Cristian Dobre

Colcăie gândacii la Spitalul Judeţean Arad în secția pentru copii. Mama unui pacient a filmat scârboasele insecte care se plimbă peste tot și prin sertare, şi prin chiuvete, chiar și prin paturile în care stau copiii. Femeia le-a cerut socoteală medicilor. Directorul spune că el tot comandă dezinsecţii, dar fără efect. Clădirea nu a mai fost renovată de 21 de ani.

Scârbită şi furioasă, o mamă obligată să supravieţuiască împreună cu copilul ei printre gândacii de la pediatrie, a filmat insectele despre care spune că sunt peste tot.

„S-a aprins lumina şi gongile de pe noptieră, de pe dulăpioare, de pe paturi, care încotro. La lumină nu stau, ziua nu stau, doar pe jos mai prindeam şi omoram aşa câţiva,” povestește mama.

Alte mame care trebuie să îşi interneze copiii la Spitalul Judeţean Arad confirmă. Vizitele gândacilor sunt regulă, nu excepţie.

„Aici e plin, până şi în pat sunt. E groaznic. Îţi vine să-ţi iei copilul şi să pleci de aici. Cum poţi să stai? E infecţie, microbi,” spune un pacient.

Directorii spitalului admit că se plimbă gândacii la Pediatrie, dar susţin că nu mai au soluţii ca să scape de ei.

„S-a făcut a treia dezinsecţie pe secţie. De ieri s-au pus şi capcane. Ca şi măsuri suplimentare am schimbat şi soluţiile cu care s-a făcut dezinsecţie,” spune Mircea Onel, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad.

„De fiecare dată folosim concentraţie mare pe o anumită perioadă de timp. După ce trece perioada iar trebuie să revenim. Trebuie închis salonul respecitv şi se face prin nebulizare, adică pulverizare,” precizează Dragoş Ifrim, reprezentantul firmei de dezinsecție.

Directorii spitalului judeţean de la Arad promit că vor face dezinsecţie cât de des se poate în speranţa că vor scăpa de gândacii de la secţia de Pediatrie.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments