Scandal în Italia, după ce un patron de restaurant a afișat meniuri separate pentru nevaccinați

by Andreea Radu

Decizia unui patron de local din orașul italian Cattolica de a oferi meniuri separate pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID a stârnit ample dispute în mediul online, dar și în viața reală, relatează antena3.ro.
Davide Giovannetti, proprietarul localului, a decis că, de luna viitoare, vaccinații și nevaccinații sunt tratați separat. Cei imunizați pot comanda mojito şi cocktail-uri. Celor nevaccinați le-au fost rezervate apă şi mentă.
Segregarea se păstrează și la nivelul produselor alimentare: un produs de panificație specific, umplut cu spanac, este accesibil posesorilor de certificat verde. Cei nevaccinați primesc doar varianta fără spanac. Meniul mai specifică vodcă pentru vaccinați şi ceai de mușețel pentru nevaccinați.
Anunțul lui Giovannetti s-a viralizat rapid iar patronul recunoaște că a primit sute de mesaje, între care şi amenințări.
El a povestit cum, în urmă cu câteva zile, o femeie a comandat mâncare iar apoi a citit meniul şi a plecat nervoasă, fără să consume.
Patronul spune că a dorit doar „să smulgă un zâmbet”, nu să alimenteze controversa din societate.
În pofida reacțiilor mai degrabă negative, el declară că nu se teme și că nu va îndepărta meniul segregaționist.
„De ce aș face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”, spune Giovannetti.
Italia a introdus, din 15 octombrie, obligativitatea certificatului verde, care atestă vaccinarea, pentru toți angajații din sistemul public şi privat.

Facebook Comments