Șase cetăţeni din Siria şi Irak ascunşi într-o autoutilitară, opriţi la frontiera cu Ungaria

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat şase cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spațiu special amenajat în podeaua unei autoutilitare.

 În data de 04.08.2017, în jurul orei 02.30, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Georgi D., în vârstă de 38 de ani, conducând o autoutilitară cu platformă marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria.

La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit, în podeaua platformei, un spaţiu special amenajat, unde se aflau ascunse şase persoane, două femei şi patru bărbaţi.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului bulgar pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments