Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, toți cu vârste între 13 și 18 ani, găsiți într-un TIR la vamă

by Adrian Pavel

Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, ascunşi într-un automarfar încărcat cu materie primă pentru cauciucuri, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 29.07.2021, în jurul orei 08.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materie primă pentru cauciucuri pentru o societate comercială din Marea Britanie.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 13 și 18 de ani, solicitanți de azil în România

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments