Săptămâna prevenirii criminalității. A doua zi, activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor

by Dana B.
Please follow and like us:

Campania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a continuat și-n 22 mai, cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor. Sute de elevi din tot judeţul au fost informaţi de poliţişti cu privire la modalitățile prin care aceștia pot evita să devină victime ale infracțiunilor.

În cea de-a doua zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Arad au abordat tema prevenirii victimizării minorilor, ca urmare a abuzurilor fizice și emoţionale, a exploatării din infracţiunea de trafic de persoane sau a infracţiunilor din sfera criminalităţii informatice.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Arad, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Arad, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Arad și reprezentanți ai cultelor religioase au fost prezenţi la Casa de Cultură din Ineu, unde au explicat elevilor beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului, hărţuirea, prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line şi nu în ultimul rând, prevenirea consumului de substanţe interzise.

La activitate au mai fost invitați Nicholas Sensley, reprezentant al Cross Sector Solutions, un ONG din S.U.A., al cărui obiect de activitate îl constituie combaterea traficului de persoane și Luca Vicenti, sociolog și scriitor italian.

Poliţiştii de proximitate şi de ordine publică de la poliţiile orășenești precum si cei de la posturile de poliţie comunale, au dezbătut astfel de subiecte cu ocazia întâlnirilor pe care le-au avut cu elevii din unităţile de învăţământ din întreg judeţul.

Facebook Comments