RETETA ZILEI: TOCANITA DE ROSII CU DOVLEAC

by Cristian Dobre

Ingrediente Tocanita de rosii cu dovlecei

1 kg rosii, 2 buc ardei gras, 1 dovlecel, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 100 ml apa calda, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Tocanita de rosii cu dovlecei

  1. Rosiile se trec prin apa clocotita cateva secunde . Indepartam pielitele si le taiem felii subtiri.
  2. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete .
  3. Se lasa la calit cca 5 min apoi adaugam rosiile,  apa calda  si amestecam.
  4. Fiarbem la foc mic cca 20  min apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete, sare si piper.
  5. Continuam fierberea pana se patrunde dovlecelul.
  6. Cand este gata se potriveste de sare , adaugam patrunjelul taiat marunt si usturoiul pisat.

Pofta Buna!

 

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Facebook Comments