Ingrediente Tocanita de rosii cu dovlecei
1 kg rosii, 2 buc ardei gras, 1 dovlecel, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 100 ml apa calda, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Tocanita de rosii cu dovlecei
- Rosiile se trec prin apa clocotita cateva secunde . Indepartam pielitele si le taiem felii subtiri.
- Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete .
- Se lasa la calit cca 5 min apoi adaugam rosiile, apa calda si amestecam.
- Fiarbem la foc mic cca 20 min apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete, sare si piper.
- Continuam fierberea pana se patrunde dovlecelul.
- Cand este gata se potriveste de sare , adaugam patrunjelul taiat marunt si usturoiul pisat.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Facebook Comments