Remedii naturiste pentru Helicobacter pylori, boala care afectează aproximativ 50% din populația lumii

by Dana B.

Helicobacter pylori afecteaza aproximativ 50% din populatia lumii, fapt ce o plaseaza pe locul doi in clasamentul celor mai raspandite infectii bacteriene din lume. De o rezistenta covarsitoare, Helicobacter pylori persista toata viata in mediul atat de dur si de acid al stomacului, fiind responsabila de majoritatea bolilor stomacale.

Bacteria se transmite pe cale digestiva, prin ingerarea microbului odata cu alimente sau lichide contaminate. Microbul se transmite inclusiv prin maini murdare. Fixata in stomac, ea continua sa se raspandeasca pe toata durata vietii, uneori fara sa fie observata si fara sa determine consecinte negative asupra sanatatii persoanei infectate.

De cele mai multe ori insa, H. Pylori provoaca o inflamatie cronica a stomacului numita gastrita cronica, afectiune ce evolueaza lent si persista toata viata, daca nu este tratata. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, in ulcer sau chiar cancer. Iata cateva remedii naturiste care va scapa de Helicobacter pylori:

1. Uleiul volatil de menta si de cimbru

Se face o cura de 3 saptamani, timp in care se administreaza zilnic o combinatie de uleiuri volatile de menta si de cimbru, in proportia de 2:1. Pe timpul tratamentului, se iau cate 4 picaturi din aceasta combinatie, de 3 ori pe zi, cu putina apa. Uleiul esential de menta stopeaza diviziunea Helicobacter Pylori si amelioreaza simptomele infectiei (arsurile la stomac,refluxul gastric, senzatia de jena gastrica, inainte sau dupa masa, etc).

2. Uleiul volatil de arbore de ceai (melaleuca alternifolia)

Planta din care se extrage acest ulei nu are nici un fel de legatura cu arbustul din care se prepara ceaiul negru sau ceaiul verde. Uleiul volatil de Melaleuca alternifolia se gaseste in magazinele naturiste. Se administreaza cate 3 picaturi, de patru ori pe zi, in cure de 15-20 zile, urmate de alte 30 zile de pauza. Studiile de laborator arata ca acest produs are efecte antibiotice impotriva Helicobacter Pylori.

3. Obligeana (acorus calammus)

Pulberea de radacina se ia pe stomacul gol, cate o jumatate de lingurita, de patru ori pe zi. Are efect antibiotic, calmant gastric, ajuta la controlul nivelului de stres, in conditiile in care corelarea infectiei cu aceasta bacterie cu un nivel ridicat de tensiune psihica determina cel mai adesea aparitia gastritei si a ulcerului.

Nu in ultimul rand, obligeana are un efect antitumoral demonstrat, ceea ce o face un valoros factor de preventie a cancerului gastric si a cancerului cu localizare digestiva, in general, acestea fiind afectiuni ce apar mai frecvent la persoanele cuHelicobacter Pylori.

4. Lemul dulce(glyicyrrhiza glabra)

Se foloseste radacina, sub forma de pulbere, din care se iau cate 4 lingurite pe zi, pe stomacul gol, in cure de 14 zile, urmate de alte 14 zile de pauza. Acest remediu nu are efect antibiotic, in schimb, atenueaza foarte mult simptomele infectiei cu aceasta bacterie, protejand mai ales peretii stomacului de eventualele leziuni si ajutand la vindecarea celor deja existente.

5. Zmeurul (rubus idaeus)

Din pulberea obtinuta din frunzele uscate si macinate ale acestui arbust,se administreaza cate o lingurita,de 4-6 ori pe zi(administrarea se poate face inainte sau dupa masa,fara restrictii),atunci cand simtim nevoia de a atenua simptomele infectiei.Remediul are un puternic efect calmant gastric,are un efect usor anti-acid si important este printre putinele produse eficiente contra refluxului gastric,care apare frecvent la persoanele infectate cu Helicobacter Pylori.

6. Mierea manuka

Este un sortiment de miere inca putin cunoscut in Romania, provenit din culesul albinelor de la anumite specii de plante din Noua Zeelanda. Este un atibiotic foarte puternic, o solutie de 5% cu aceasta miere poate elimina infectia cu Helicobacter Pylori. Se recomanda o cura de o luna, timp in care se beau cu 15 minute inainte de fiecare masa, cate un pahar de apa calduta, in care se dizolva o lingura de miere Manuka.

7. Bifidus si acidophilus

Sunt denumirile prescurtate a doua bacterii „prietenoase”, foarte importante pentru a echilibra flora stomacului si pentru a contrabalansa efectele nefaste ale infectiei cu Helicobacter Pylori. Cele doua bacterii pe numele lor complet Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus bifidus se gasesc in multe din iaurturile fabricate in Romania. Aceste iaurturi vor fi consumate zilnic, mai ales la micul dejun si la cina, ca adjuvant la terapia contra acestei bacterii.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments