RAPIDUL RĂMÂNE ÎN FALIMENT. FALCĂ, UNDE EŞTI?!

by Sorin Haut

Curtea de Apel a respins azi, fără cale de atac, cererea Rapidului de judecare în regim de urgenţă a suspendării sentinţei care a decis falimentul clubului, pe 13 iunie. Dosarul grupării giuleştene va fi judecat la termenul stabilit aleatoriu de calculator, respectiv 20 iulie.

Cum LPF dăduse ultimatum data de 12 iulie pentru a putea stabili ţintarul sezonului viitor, Rapid nu va putea evolua, teoretic, în ediţia 2016-2017 a Ligii 1. În locul alb-vişiniilor, în primul eşalon va evolua Poli Timişoara. Rămâne de văzut ce poziţie va adopta acum LPF, deoarece forul intern ar putea fi obligat să reprimească Rapidul în Liga 1, în cazul în care giuleştenii vor primi un verdict favorabil, pe 20 iulie, deşi până la acea dată ţintarul se va fi stabilit deja.

O ultimă noutate e că Rapidul a primit termen nou pentru data de 11 iulie, ceea ce ar însemna că îşi poate afla viitorul imediat cu o zi înaintea expirării ultimatumului dat de LPF.

Rapid a introdus mai multe cereri de suspendare la dosar, iar la una dintre ele Curtea de Apel a dat acest termen de luni, 11 iulie. Amânarea pentru data de 20 a fost dată doar în cazul uneia dintre cererile formulate de giuleşteni.

Indiferent de situaţie, e clar că UTA, care acum o lună spera, cel puţin prin declaraţiile celor din conducere, la eventualul loc liber lăsat de Rapid în Liga 1, se consolează cu Liga a II-a. Asta deşi regulamentul e ambiguu şi faptul că Rapidul nu a evoluat în sezonul trecut în primul eşalon (caz în care în mod normal ACS Poli nu ar trebui să profite de colapsul giuleştenilor), le-ar putea da dreptul arădenilor să evolueze în Liga 1. Ar fi o variantă de discutat, cu toate că LPF s-a pronunţat deja şi aleasa e ACS Poli.

Primarul Falcă, care se bătea acum o lună cu pumnul în piept că UTA e pregătită să joace în…Divizia A în cazul în care falimentul Rapidului se va menţine, acum se ascunde şi tace. Pentru că, nu-i aşa, chiar nu mai e nimic de spus. Că de făcut nici vorbă. Stadionul Motorul e la fel, adică pregătit să fie luat de ape la prima ploaie de vară mai serioasă. Noroc că nu mai e baraj şi nu ne mai facem de râs la TV, în văzul întregii ţări.

Facebook Comments