PROIECTUL „VINO SA CITIM IMPREUNA” – LA A DOUA EDITIE

by Florian Popa

Cea de-a doua ediție a proiectului „Vino să citim împreună” organizat de Asociaţia Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 în colaborare cu Librăria Scienta a reunit din nou mai bine de zece copii entuziaști. Cristina Lazurca, inițiator al proiectului, în calitate de reprezentant al asociației a citit din „Fantasticul domn Vulpe” de Roald Dahl. Copiii au participat și la un concurs de desene la finalul căruia au fost oferite premii surpriză. Proiectul „Vino să citim împreună” se desfăşoară cu sprijinul Furnissa și își propune promovarea lecturii ca cel mai accesibil mod de divertisment precum și încurajarea părinților de a petrece timp în mod plăcut alături de copiii lor. „Am constatat că de cele mai multe ori lecturile recomandate în școală nu răspund așteptărilor celor mici. De multe ori acestea sunt scrise într-un limbaj arhaic și sunt astfel inaccesibile anumitor categorii de vârstă. Se întâmplă astfel ca unii copii să rămână cu impresia că lectura e ceva greoi și anevoios. Noi vrem să înlăturăm această prejudecată promovând o lectură potrivită vârstei” a declarat Cristina Lazurca.
Vă mai spunem că următoarea ediție a proiectului „Vino să citim împreună” va avea loc la finalul lunii februarie, data exactă, ora și cartea din care se va citi urmând a fi anunțate de organizatori.
Asociaţia Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a fost înfiinţată de curând cu scopul promovării oraşului nostru în vederea obţinerii prestigiosului titlu. Asociaţia Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 este un organism neafiliat politic care îşi propune ca în perioada următoare să se implice în organizarea de manifestări culturale menite să crească notorietatea şi vizibilitatea Aradului, dar şi să atragă un public cât mai numeros şi mai divers. De asemenea, Asociaţia Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 va fi alături de instituţiile culturale promovarea acţiunilor înscrise în programul curent.

Facebook Comments