Programul ceremoniilor prilejuite de Ziua Veteranilor

by Dana B.

11 noiembrie  este o zi celebrată în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român. Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: ,,intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 1100, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se pune capăt Primului Război Mondial, iar pe data de 11 noiembrie 2003 a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu FOGORAŞI, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afghanistan”.

  • Cu această ocazie, între orele 1100 – 1200, Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” va desfăşura o ceremonie militară  la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români, din Cetatea Aradului.
  • Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” este o unitate reprezentativă în Armata României, atât prin continuarea tradiţiilor de luptă ale ,,Regimentului 2 Linie”, dar şi prin participarea cu efective la misiuni în Teatrele de Operaţii din Balcani în Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, sau cele din Irak şi Afghanistan, evenimente petrecute în istoria recentă a Armatei României. Majoritatea militarilor din cadrul batalionului sunt militari veterani ai acestor misiuni desfăşurate împreună cu partenerii NATO. De aceea această zi reprezintă un moment deosebit pentru personalul unităţii noastre.

              Detalii suplimentare pot fi obţinute de la responsabilul cu relaţiile publice al Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, căpitan Paul CRĂCIUN, (telefoane: 0257280700, interior 120, mobil: 0766625349)

 

Facebook Comments