Program parental pentru copiii cu hiperactivitate din Arad, după un model australian

by Andreea Radu

La Arad, în perioada 11.03. – 14.03., la Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului, s-a organizat o inițiere în programul parental pozitiv  pentru copii cu hiperactivitate, probleme de concentrare și social-emoționale după conceptul australian Triple P. De asemenea, pentru copii cu dizabilități a fost implementat programul Triple P – Stepping Stones, foarte răspândit și aplicat în 25 de țări din lume, în unele țări fiind chiar introdus ca politică de stat (începând din grădinițe).

Concret, s-a efectuat un training cu 18 părinți, împărțiți în două grupe, de la 13,00 – 15,00 și 17,00 – 19,00, bazat pe principiile programului pozitiv parental  Triple P – Stepping Stones, tratându-se problemele actuale ale părinților cu copiii lor, căutându-se soluții, strategii și aplicarea lor în familie, ele conducând la ridicarea nivelul calității vieții  familiale. Acest program va fi urmărit cu ajutorul unor chestionare (elaborate și traduse de facultatea de psihologie din Australia) la șase săptămâni, șase luni și un an, statistic evidențiidu-se evoluția pozitivă a vieții familiale, cât și a interrelaționării părinte-copil.

Triple P Germania mulțumește familiei Chîlniceanu, D.G.A.S.P.C. Arad și C.J.R.A.E. Arad pentru organizarea acestui training de o săptămână cu părinți extrem de angajați, cooperanți și punctuali în aplicarea acestui Concept parental pozitiv, ale cărui prime rezultate s-au constatat deja din primele zile .

Facebook Comments