Primăria Oradea construiește încă o parcare supraterană. Bibarț se ceartă în continuare cu ciorile

by Cosmin Mihuta

Situația parcărilor din municipiul Arad a rămas neschimbată de ani de zile, în ciuda promisiunilor deșarte făcute ba de baronul Falcă, ba de actualul ocupant al fotoliului de șef al administrației locale, Călin „Bibi“ Bibarț. Nu are rost să readucem în discuție parcarea subterană din Piața Avram Iancu, pe care și Falcă și Bibarț au promis-o și nu au mai realizat-o nici până în ziua de astăzi.

Dacă la Arad nu se face nimic, iar Bibarț se ceartă cu ciorile de atâta plictiseală, în schimb la vecinii noștri de la Oradea avem lună de lună exemple despre cum rezolvă problemele de trafic din municipiu. Am mai prezentat, în trecut, investițiile realizate pe această zonă, la Oradea (detalii aici și aici).

Acum, Primăria Oradea anunță construcția unei noi parcări, nu doar pe hârtie, cum se întâmplă la Arad, fiind deja în desfășurare licitația. „Această investiție va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, care va avea 145 de locuri. Parcarea va fi edificată pe un teren de 4179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D+P+3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, de unde se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic.

Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea totală a investiţiei este de 13.545.608 lei fără TVA, iar durata de execuție a obiectivului este preconizată la 12 luni“, anunță Primăria Oradea.

Între timp, la Arad, primărelul Bibi este ocupat să-i fure căciula Faraonului Falcă. Asta când nu e plecat la vânătoare, ceea ce se întâmplă cam în 90 la sută din timp.

Facebook Comments