Încă o lecție pentru Primăria Arad. În Oradea se ridică o parcare pe cinci niveluri, în centrul orașului

by Cosmin Mihuta

Dacă vrei să vezi diferența dintre politruci și oameni gospodari, te uiți la ceea ce s-a făcut în ultimii 15 ani în două municipii aflate la doar 100 de kilometri distanță: Arad și Oradea. În timp ce „politrucii“ care conduc Aradul de 15 ani s-au ocupat mai mult de politică, cei de la Oradea, membri ai aceluiași partid, s-au ocupat de administrație, iar rezultatele se văd. Oradea a ajuns pe primul loc la absorbția de fonduri europene, în timp ce Ardul se zbate în coada clasamentului, în urma multor orașe din Moldova și Oltenia.

La Arad, cei perindați pe la conducerea primăriei în ultimii ani, mai întâi Falcă și mai nou „catindatul“ Bibarț, au promis că rezolvă problema parcărilor din zona centrală. Cu idei care mai de care mai năstrușnice: de la betonarea Parcului Eminescu, până la piramida din Piața Avram Iancu. Atât au putut, atâta viziune au avut, ce să le facem.

În timp ce ai noștri se ocupau doar la nivel declarativ de această problemă, a locurilor de parcare, ne uităm în municipiul vecin și vedem că lucrurile se mișcă și în practică. La Oradea, unde e tot primar PNL, nu se arată cu degetul nici spre consilierii opoziției, nici spre guvern, nici spre parlamentarii PSD. Se face treabă, ca să folosim o expresie dragă celor din PNL Arad, care au cam făcut altfel de treabă de când conduc acest oraș.

Primăria Oradea a demarat construcția unei parcări în centrul orașului, între Spitalul Militar și magazinul Crișul, care este prevăzută cu 395 locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp. Sunt prevăzute cinci niveluri supraterane, ultimul fiind o terasă, cu un seminivel demisol. Valoarea investiției este de 15,5 milioane lei, fără TVA.

Așadar, dacă vrei se poate. Dacă însă ești toată ziua pe la televizor, radio și pe Facebook, cum e și moștenitorul Primăriei Arad, prințișorul Călin Bibarț, file din povești de adormit alegătorii, nu mai rămâne timp să te ocupi și să pui în practică ceea ce promiți de dimineața până seara.

Facebook Comments