Ingrediente:
- Pentru blat
- 300 g făină
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1 lingură oţet
- 10-12 linguri de apă caldă
- Pentru umplutură
- 200 g iaurt simplu
- 200 g brânză de vaci bine scursă
- 100 g zahăr
- 150 g frişcă
- 250 g fructe congelate (la această reţetă am folosit afine)
Mod de preparare:
Cerne făina pe planşetă. Fă o adâncitură în mijlocul ei, în care pui uleiul, sarea, oţetul şi apa caldă. Amestecă ingredientele până când încorporezi toată făina şi frământă un aluat uniform şi elastic.
Acoperă-l cu un prosop şi lasă-l să se odihnească o oră. Întinde aluatul într-o foaie subţire, pe care o coci timp de 20 de minute într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Încă puţin şi vom degusta o porţie de prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt.
Separat, bate sau mixează brânza cu iaurtul şi zahărul până devine o cremă omogenă. Adaugă frişca şi afinele, amestecă uşor şi lasă crema la frigider, până când se răceşte blatul.
Toarnă umplutura pe blat şi decorează cu bobiţe de afine şi cu frunze aromate de mentă. Lasă prăjitura la rece până o serveşti. Musafirii vor adora acestă prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt.
Sursa: click.ro