PESTE LA GRATAR CU SOS DE PIPER

by Paula Craciun

Ingrediente: 2 fileuri de cod, 1 dovlecel, 1 lămâie, 2 linguri capere, 1 iaurt mare, 3 căţei usturoi, sare, ulei

Mod de preparare:

Peştele spălat şi zvântat se sărează şi se lasă 30 minute. Unge-l cu ulei pe ambele părţi, pune zeamă de lămâie şi frige-l pe grătarul bine încins. Altfel, peştele se lipeşte.
Taie rondele dovlecelul spălat şi lasă-l la scurs 20 minute pe hârtie absorbantă. Pune rondelele pe grătar, lângă peşte. Prepară sosul astfel: zdrobeşte usturoiul şi freacă-l cu sare până ce se face pastă. Adaugă iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, adaugă caperele fierte şi câteva picături de zeamă de lămâie.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Facebook Comments