Pericolul din mâncarea procesată

by Cristian Dobre

Iti spui ca nu conteaza daca o data sau de doua ori pe saptamana mananci quesadilla sau pizza. In rest, esti atent la ce consumi. Ce poate sa se intample? Un experiment recent derulat in Maryland, SUA, a aratat exact ce banuiai: putin cate putin, caloriile chiar se aduna si ajungi sa mananci cu circa 500 in plus in fiecare zi. In scurt timp garderoba nu ti se va mai potrivi si asta nu va fi singura problema.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au tinut in conditii de laborator mai multi subiecti, atat femei, cat si barbati, care au primit doua saptamani ba mancare proaspata, neprocesata, ba hrana procesata, arata ziare.com, care citeaza Business Insider.

La finele perioadei, s-au tras si concluziile: atunci cand subiectii au mancat hrana procesata, au consumat cu circa 500 de calorii in plus, de la o zi la alta. Explicatia consta in felul in care organismul nostru metabolileaza hrana procesata. Daca mancam acest gen de hrana zi de zi, vom consuma in ce in ce mai mult, a aratat studiul, cu circa 500 de calorii mai mult de la o zi la alta, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Cell Metabolism.

Potrivit autorilor studiului, e vorba despre felul in care interactioneaza hrana cu hormonii. Pur si simplu ajungem sa nu mai fim atenti la ce ne tranmite corpul, ca de exemplu la senzatia de satietate.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments