Obiecte din viața Regelui Mihai, scoase la licitație

by Dana B.

Viaţa familiei Regale din România a ajuns şi în casele de licitaţie. Fotografii cu regele Mihai şi tatăl său, cu reginele, statui, sau scrieri cu însemne regale, obiecte de mobilier, toate sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă. Obiectele de epocă au fost strânse de-a lungul anilor de colecţionari şi vor fi scoase la licitaţie pe 20 decembrie. Preţurile variază între câteva zeci de euro până la câteva mii.

Iulian Pleştiu, director departament cercetare: Dintre obiectele foarte foarte interesante este un bust realizat la sfârșitul anilor 20 de Gheorghe Leonida. Un familiarizat al busturilor regale pentru că a făcut busturile tuturor regilor și reginelor. Este Mihai la vârstă fragedă, 7-8 ani, cel mai probabil, deci sfârșitul anilor 20.

Bustul Regelui Mihai realizat de sculptorul Gheorghe Leonida are un preţ de pornire între 350 şi 550 de euro.

Mai accesibile sunt fotografiile cu Regele Mihai.

Iulian Pleştiu, director departament cercetare: Pleacă de la prețuri foarte bune, 35-50-60-70 de euro.

În colecţie se regăseşte şi un număr din revista „Life”. În februarie 1940, pe copertă apare tânărul Mihai şi tatăl său regele Carol al II-lea. Materialul dezvăluie şi cum încerca regele Carol să îl ţină pe fiul său departe de tutun: tuşea intenţionat de fiecare dată când îşi aprindea o ţigară.

Iulian Pleştiu, director departament cercetare: Câteodată se întâmplă ca unele evenimente din contemporaneitate să influențeze vânzarea unor obiecte vechi, cum sunt aceste fotografii sau bustul Regelui Mihai. Evident că ele vor trezi pasiuni.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments