Oameni și fapte. Casa lovită de trăsnet în satul Cil, reparată de comunitatea locală

by Dana B.

O familie cu patru copii din satul Cil, comuna Almaș, a rămas, duminică seara, fără acoperiș deasupra capului, după ce un trăsnet le-a lovit casa. Deși, în primă fază, asta ar fi o știre menită a da fiori sau a arunca oarecum în deznădejde familia asupra căreia s-a abătut necazul, ei bine, se pare că totuși menirea ei este cu totul alta și anume aceea de a scoate la suprafață ceva tot mai scump la vedere: solidaritatea umană și ideea de comunitate de care, fie vorba între noi, începe să ne fie tot mai dor.

Cu siguranță fiecare dintre noi ne amintim cum, pe vremuri, la sate, incendiile erau în mare parte stinse prin implicarea aia atât de naturală, fără pretenții de eroism, a oamenilor simpli care, prin datul găleților din mână în mână, ușurau sau chiar înlocuiau de multe ori munca pompierilor, iar de a doua zi, punând mână de la mână, începeau reconstrucția casei mistuite de flăcări. Amintiri, am putea spune. Da, amintiri pe cât de dureroase pe atât de frumoase.

Casa din Cil nu a ars în întregime. A rămas ”doar” fără acoperiș, însă, chiar și așa, costurile reconstruirii acestuia ar fi depășit cu mult posibilitățile  familiei cu patru copii și tocmai de aceea adunarea la un loc a oamenilor de bine din comună pentru ajutorarea acesteia este de bun augur și, categoric, menită a da viață amintirilor atât de normale despre omenie, solidaritate și comunitate.

În timpul furtunii de ieri, un trăsnet a lovit acoperișul casei unei familii din localitatea Cil, județul Arad. Acoperișul casei unde locuia o familie cu patru copii (doi baieței gemeni si doua fete, ambele studente) a fost, din păcate, ars in intregime, in ciuda eforturilor depuse , atât de vecini și rude, cât și de pompieri.
Imediat după producerea nefericitului eveniment, eu impreuna cu Ginuțu Costea, primarul comunei Almaș , membri ALDE Almaș , dar și oameni de bine din comună, ne-am mobilizat reușind să facem urmatoarele:
•Primaria Almas va asigura bușteanul necesar.
•Eu voi asigura prelucrarea bușteanului și transportul acestuia . De asemenea, am convenit cu toții ca fiecare sa facă donații directe familiei pentru achiziționarea țiglei si a celorlalte materiale necesare.
Cu aceste câteva zeci de mii de lei, sperăm să ajutăm familia să treacă mai ușor peste acest necaz , iar parinții să se poată ocupa în continuare de educația celor patru copii minunați!”, a scris pe pagina sa de socializare VASILE PACȘA

Normal, văzând inițiatorul ajutorului, mulți dintre noi am putea merge cu gândul la acea mult blamată, pe bună dreptate de multe ori, ”campanie electorală”…. însă, chiar și așa admițând că ar fi, dacă ea, campania, scoate la suprafață spiritul de solidaritate, trezește comunitatea și adună la un loc oamenii de bine, atunci… DE CE NU?

Facebook Comments