MII DE CREDINCIOSI AU ASISTAT LA SLUJBELE OFICIATE LA MANASTIREA RADNA

by Florian Popa

Mii de credincioşi din vestul ţării, dar şi din Ungaria, Serbia, Slovacia şi chiar din Austria, au fost prezenţi vineri, la Radna, pentru a asista la slujbele oficiate cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Mănăstirea Maria Radna a fost neîncăpătoare pentru pelerinii veniţi să se roage la icoana Fecioarei Maria, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

Platoul din faţa Mănăstirii Radna s-a umplut de comercianţi de suveniruri, care ofereau miilor de credincioşi tot ce le-ar fi dorit inima: de la obiecte religioase (cruciuliţie, icoane), până la ceasuri, bijuterii de argint sau din alte metale mai puţin preţioase, jucării, haine etc. Iar tarabele comercianţilor se întindeau până la gara din Radna, unde şi-au făcut loc şi terasele cu mici, cârnaţi, bere, langoşi etc. Circulaţia în zonă, atât pe DN7, cât şi în oraşul Lipova, a fost mult îngreunată, în ciuda prezenţei numeroase a poliţiştilor în stradă. Sutele de maşini parcate peste tot (inclusiv pe podul care leagă Radna de Lipova) au dat ceva bătăi de cap celor care traversau oraşul.

Pe lângă slujbele oficiate cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, atracţia zilei pentru pelerini este un concert de orgă, care începe la ora 15.00.

 

Facebook Comments