MARMELADA DE PORTOCALE CU LAMAI

by Paula Craciun

Ingrediente:

2 lămâi

6 portocale

zahăr cât cântăresc fructele fierte

Mod de preparare: Se spală lămâile și portocalele și cu un cuțit ascuțit se curăță de coaja galbenă, tăind-o apoi fin ca fideaua. Se curăță miezul de pielițele albe, se taie în bucăți potrivite și se scot sâmburii. Se cântăresc împreună cojile cu miezul, se pun într-un vas  și se toarnă 1 1/2 l de apă la 1/2 kg de fructe. Se lasă să stea peste noapte, a doua zi se pun la fiert  scadă pe jumătate și se mai lasă să ste încă o noapte. Se cântăresc din nou ș din când i se adaugă o cantitate egală de zahăr. Se pună să fiarbă pe foc potrivit, mestecând din când în când, să nu se prindă. Se încearcă de legat și se procedează apoi la fel ca pentru marmelada de portocale.

Facebook Comments