MARELE MAESTRU VIOREL DANACU A LANSAT LA ARAD CARTEA „FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST“

by Andreea Radu
Miercuri, 19.11.2014 a avut loc, la Arad, lansarea de carte intitulata „Francnasoneria asa cum a fost „, autor Dr. Viorel Dănacu, Mare Maestru al Marii Lojii Nationale a Romaniei-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedintele centrului Regional se Studii Francmasonice Paris-Bucuresti.
Evenimentul a avut loc in sala de conferinte „Vasile Goldis” a Consiliului Judetean Arad in prezenta unor invitati de marca ai urbei, personalitati din domeniul culturii, educatiei, administratiei cat si din alte domenii de activitate care au avut prilejul sa cunoasca din misterele francmasoneriei.
Dr. Viorel Danacu a facut o scurta prezentare a cartii, a masoneriei in general , rolul si scopul ei in societate, a prezentat o colectie de documente masonice de la 1880 si pana in prezent, carti, reviste masonice importante din trecut cat si echipamente masonice apartinand  mai multor rituri.
Consideram ca evenimentul masonic de astazi a fost de bun augur si binevenit, sperand ca si in viitor cetatenii orasului Arad sa se bucure si de alte evenimente masonice pentru o cat mai buna si corecta cunoastere si intelegere a fenomenului.
Facebook Comments