Mai multe localități din județul Arad sunt îngropate în gunoaie

by Cosmin Mihuta

Zeci de mii de arădeni au de suferit din cauza proiectului de gestionare a deșeurilor implementat de CJA, prin ADI Deșeuri, un sistem care deși se spunea că e funcțional se dovedește că e cât se poate de prost. Cel puțin pentru zecile de mii de arădeni care stau de o săptămână cu gunoiul în stradă, în localitățile din zonele 2 și 5, unde operatorul refuză să mai ridice gunoiul.

Situația este cât se poate de gravă, având în vedere faptul că firma SC Grup Salubrizare Urbană SA, operatorul zonelor 2 și 5, nu și-a achitat facturile către FCC Environment, operatorul stațiilor de transfer Chișineu Criș și Bârzava. În urma situației create, FCC Environment a suspendat serviciul și activitatea de preluare a deșeurilor pe Zonele 2 și 5 în stațiile de transfer  Chișineu Criș și Bârzava și transportul către depozitul conform din Arad al deșeurilor, începând cu data de 2 mai 2019.

În loc să-și plătească datoria față de FCC Environment, cei de la SC Grup Salubrizare Urbană SA au notificat ADI SIGD că în urma închiderii stațiilor, începând cu data de 3 mai suspendă activitatea de colectare și transport a deșeurilor pentru Zona 2 și 5. Drept urmare, mai multe orașe și comune din județ au rămas fără o firmă de colectare a deșeurilor.

„Având în vedere situația creată, președintele ADI SIGD a convocat Adunarea Generală a Asociaților, pentru data de 6 mai 2019, în vederea deblocării situației și reluarea serviciului de salubrizare a acestor două zone. Au avut loc două întâlniri între operatorii GSU și FCC, mediate de ADI SIGD, pentru a se ajunge la o înțelegere privind eșalonarea plății sumelor datorate de către  SC Grup Salubrizare Urbană SA și redeschiderea stațiilor de transfer de la Chișineu Criș și Bârzava. Întrucât în urma discuțiilor nu s-a ajuns la un consens, Adunarea Generală a Asociaților ADI SIGD a decis să se reîntâlnească în data de 7 mai, pentru a debloca situația și pentru reluarea de urgență a serviciului de salubrizare în cele două zone.

În cursul zilei de ieri, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor ADI SIGD, operatorul stațiilor FCC Environment a prezentat condițiile de reluare a serviciului de salubrizare, urmând ca până astăzi SC Grup Salubrizare Urbană SA să își exprime punctul de vedere asupra acestora“, susține președintele ADI SIGD, Răzvan Cadar.

Facebook Comments