Magda Vasiliu: „Pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel și într-o singură direcție”

by Dana B.

Prezentatoarea Magda Vasiliu, al cărei băiețel a fost diagnosticat cu cancer și se află internat într-o clinică din Italia, i-a transmis ministrului Sănătății că au mai rămas două zile până când expiră termenul de două săptămâni acordat pentru găsirea unei soluții în vederea debirocratizării sistemului sanitar.

Magda Vasiliu, care se află la clinica din Italia unde este internat băiețelul ei diagnosticat cu cancer, a scris pe Facebook că, numai la Roma sunt în aceste momente zeci de români care au venit cu copiii la tratament.

Prezentatoarea de televiziune îi atrage atenția ministrului Sănătății că se apropie ziua în care expiră termenul de două săptămâni pe care l-a acordat premierul Mihai Tudose pentru debirocratizarea sistemului sanita, subliniind faptul că „pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel și într-o singură direcție”.

„Numai mâine nu-i poimâine… şi au trecut cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătăţii pentru un proiect de debirocratizare. Aştept cumva cu sufletul la gură să văd cât suflet şi mai ales, câtă responsabilitate şi conştiinţă au cei responsabili. În aceste zile, doar la Roma sunt zeci de români veniţi cu copiii la tratament. Cei mai mulţi mi-au spus că sunt la Roma prin «mila sau înţelegerea angajatorului», pentru că soluţii pentru ei, odată plecaţi din România, nu există. Nu mai vorbesc de aberaţia cu vârsta copilului. La 6 ani şi 11 luni, mama poate sta în concediu cu el, la 7 ani şi o zi, nu se mai poate. Sunt aici fundaţii care evident că ajută, DAR PE BANI!! E o afacere şi asta, în bunul stil românesc. Ştiaţi că sunt mame din Timişoara care erau trimise să cumpere ace de seringă sau Betadină? Şi asta nu-i nimic. Din păcate, nu cunosc poveştile tuturor, dar vreau să le transmit celor responsabili că pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel şi într-o singură direcţie. Nu vreau vâlvă şi nici focuri de paie. Cu siguranţă, dacă nu aveam sprijinul, îndemnurile şi luciditatea soţului meu, Cosmin Stoian, nu-mi găseam forţa unei expuneri publice, mai ales că e vorba de copilul meu. Dar el mi-a spus, nu o dată, că pot vorbi în numele altor mame care-şi stăpânesc lacrimile pentru a le zâmbi, cu greu, copiilor lor bolnavi. Deci, să se facă joi”, a scris Magda Vasiliu, pe Facebook.

Magda Vasiliu a anunțat pe Facebook că, în urmă cu trei luni, băiețelul ei a fost diagnosticat cu cancer și că a fost nevoită să meargă cu el în Italia pentru a primi tratamentul necesar, în timp ce în România s-a lovit de birocrație, inclusiv pentru a obține o hârtie care să-i permită să stea cu copilul în Italia.

La scurt timp după ce a făcut această dezvăluire, premierul Mihai Tudose i-a acordat ministrului două săptămâni pentru a veni cu un proiect menit să debirocratizeze sistemul. „Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în țară ca să demonstreze dincolo că este bolnav. Este tot caz medical, cred. Ce se întâmplă acum, pe anumite zone, în Ministerul Sănătății, cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din minister, psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a spus premierul.

 

 

Foto: fightforlife.ro

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments