Lui Bibarț nu-i mai rămâne nicio „realizare“? Restructurarea va fi retrasă

by Adrian Pavel

Anunțată cu surle și trâmbițe, dar cu „mare greutate în sufletele“ lui Călin Bibarț și vicelui Lazăr Faur, marea restructurare din Primăria Arad va fi retrasă.

În concepția lui Bibarț, restructurarea ar fi condus Aradul la „realizări fără precedent“ precum „amenajarea“ unui parc din Vlaicu. Cum însă consilierii celorlalte partide din CLM, în afara PNL-ului, au sesizat nereguli în întocmirea listelor „negre“, proiectul va fi retras mâine de pe ordinea de zi a ședinței. Cum alte realizări nu se văd de când se află la conducerea orașului, ne întrebăm cu ce se mai poate lăuda acum Bibarț?

Primarul Călin Bibarț și viceprimarul Lazăr Faur au anunțat vineri, 25 iunie 2021, că noua organigramă a Primăriei Municipiului Arad a fost definitivată. Aceasta se va afla pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal din această lună.

Dacă în actuala organigramă a instituției se regăsesc 1150 de posturi, din toamnă Primăria Municipiului Arad va avea 790 de angajați, la care se adaugă cei 142 de medici din cabinetele medicale, plătiți de către Ministerul Sănătății.

151 din actualii angajați ai instituției vor fi supuși testării, însă doar 70 dintre ei se vor mai regăsi pe statul de plată al instituției, restul de 81 fiind nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. 42 de posturi au fost eliberate deja.

2 direcții, 3 servicii, 1 birou și 4 compartimente au fost desființate. Alte 17 structuri au fost declasate, respectiv 7 servicii au fost transformate în birouri, 6 în compartimente și 4 birouri au devenit compartimente. Cu alte cuvinte din cele 75 de funcții de conducere câte sunt în actuala structură, mai rămân 59.

Economia care se face prin aceste măsuri va fi de aproximativ 2 milioane de euro anual.

În acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit să aprobe un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanța investiții europene majore în Arad și doar din această restructurare, care înseamnă reduceri atât de posturi de conducere, cât și posturi de funcționari de execuție, să avem o economie de circa 2 milioane de euro pe an, bani din care putem amenaja de exemplu parcul din Vlaicu, despre care am vorbit, sau în câțiva ani să achităm împrumutul pe care l-am luat. Ne dorim să fie o Primărie mai eficientă, cu un personal cât mai calificat și cât mai deschis cetățeanului care plătește. Suntem în proceduri de implementare a semnăturilor electronice și de digitalizare. Probabil vom putea face o analiză cum putem să devenim și mai eficienți, decât în momentul acestei restructurări.”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Facebook Comments