Lucruri mai puțin știute despre Prințesa Diana

by Dana B.

De la filantrop la style-icon, printesa Diana a fost una dintre cele mai emblematice figuri ale perioadei în care a fost soția prințului Charles, dar și după ce a divorțat de acesta. Dar cu toate acestea, încă sunt o serie de lucruri mai puțin cunoscute despre Printesa din Wales:

  1. A făcut școala acasă.

Un lucru obișnuit  făcut de familiile de vârf, Diana a avut meditatori și tutori care veneau la reședința familiei sale și îi predau materiile de la școală până a împlinit vârsta de 9 ani.

  1. Inelul de logodă primit de Kate Middleton de la prințul William a fost cumpărat de Lady D

Inelul pe care Kate Middleton l-a primit de la Prințul William cu ocazia logodnei și pe care îl poartă în majoritatea timpului a fost achiziționat de soacra ei dintr-un catalog cu bijuterii de colecție a Casei Garrard.

  1. Sora ei a ieșit cu Prințul Charles

Înainte ca prințesa Diana să-l întâlnească pe Prințul Charles, sora ei, Lady Sarah Spencer, a ieșit cu acesta

  1. Rochia ei de mireasă a doborât un record

Rochia de mireasă purtată de Prințesa Diana la nunta sa, cu o trenă de peste 7 metri și jumătate de mătase, a fost cea mai lungă în istoria nunților regale.

  1. Rochiile ei au adunat aproape 6 milioane de dolari la licitație

Printesa Diana și-a vândut o parte din rochiile sale pentru a dona banii unor acțiuni caritabile precum SIDA și cancerul de sân. Licitația a avut loc cu două luni înainte de trecerea ei în neființă în 1997.

  1. A fost prietenă cu Tilda Swinton.

Prințesa Diana și actrița Tilda Swinton au învățat împreună la o școală internat, la Școala pentru fete din West Heath, și era foarte bune prietene

  1. A fost de asemenea prieten cu următorii muzicieni.

Printesa Diana a fost de asemenea prietenă cu artiștii George Michael, Bryan Adams și Elton John.

  1. A refuzat să spună „supune”.

Când și-au spus jurămintele de nuntă, prințesa Diana a refuzat să spună cuvântul „supune” așa cum presupunea tradiția: „…la bine și la rau, în bogatie, în saracie, în boală și în sanatate, să te iubesc, ă te prețuiesc și să mă supun, până când moartea ne va desparti”. Kate Middleton i-a urmat exemplul atunci când s-a căsătorit cu prințul William în 2011

  1. Era prea înaltă ca să fie o balerină.

În copilărie ea a studiat baletul, dar întrucât a ajuns la înălțimea de 1,78 m a trebuit să renunțe la dans

  1. A avut diferite locuri de muncă „comune”.

Înainte de a accepta cererea în căsătorie a prințului Charles în 1981, prințesa Diana a lucrat ca menajeră, babysitter și educatoare.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments