Lisabona va găzdui Eurovision 2018

by Dana B.

Lisabona este orașul ales pentru a găzdui viitoarea ediție a Concursului Muzical Eurovision, a cărui finală va avea loc la 12 mai 2018, a anunțat comitetul organizator al Portugaliei, țară proclamată câștigătoare anul acesta, relatează EFE.

Cele două semifinale prevăzute, în care se va determina care vor fi țările ce vor participa la finală, vor avea loc în datele de 8 și 10 mai, a informat marți Gonçalo Reis, președintele Consiliului de Administrație al postului public lusitan RTP.

Concursul se va desfășura la Meo Arena, o sală acoperită situată în Parque de las Naciones din capitală cu o capacitate de 20.000 de persoane care a mai găzduit evenimente precum Expo’98, Web Summit și numeroase festivaluri de muzică.

Primarul capitalei, Fernando Medina, a declarat că speră ca Lisabona să primească circa 27.000 de vizitatori și ca sectorul turismului se aibă încasări de 25 de milioane de euro datorită acestui festival.

Orașele Braga, Gondomar, Guimaraes, Oporto și Santa Maria da Feira, toate situate în nordul țării, erau celelalte opțiuni preconizate pentru a găzdui concursul european de muzică.

Cea de-a LXIII-a ediție a Eurovision se va desfășura pentru prima oară în Portugalia după ce Salvador Sobral a obținut la 13 mai anul acesta prima victorie a țării sale la acest concurs muzical.

Piesa ‘Amar pelos dois’ a tânărului Sobral a atins scorul istoric de 758 de puncte pentru Portugalia, țară care a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1964.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments