Lipova revine pe locul doi şi va încheia pe podium campionatul

by Sorin Haut

Şoimii Lipova vrea să încheie cu brio actuala stagiune de Liga a III-a la fotbal, una în care şi-a depăşit condiţia. Deşi promovarea e un capitol închis, echipa pregătită de Flavius Sabău a strâns rândurile şi a câştigat sâmbătă la Avrig, cu 3-1, la capătul unui meci controlat de “şoimi”. Golgheterul Trabalka a deschis repede scorul, în minutul 5, iar după nici 20 de minute era deja 2-1 pentru lipovani. Mai întâi, gazdele au egalat în minutul 16, prin Codrea, pentru ca peste un minut Istrate să marcheze direct din lovitură liberă. Conturile aveau să fie încheiate cu un sfert de oră înaintea finalului, Rusu marcând pentru un 3-1 meritat. Victorie care coroborată cu înfrângerea Dumbrăviţei la Reşiţa – gruparea din Valea Domanului promovând în Liga a II-a – face ca Lipova să urce din nou pe locul 2 în seria a patra, poziţie pe care “şoimii” foarte probabil vor şi încheia campionatul.

Victorie concludentă, la Avrig

Sabău a început meciul în formula: D.Filip (46 Jianu) – Nagy, Calvin, Bercu, Burlă – Poiană, Lazea, M. Popa, D.Rusu – Istrate – Trabalka (77 Marton). În ultima rundă, Lipova primeşte vizita timişenilor de la Ghiroda şi Giarmata Vii, salvaţi in extremis de la retrogradare. “Mă bucur de această victorie şi că băieţii au rămas concentraţi, pentru a încheia cu bine sezonul. Nu doar că vom termina sigur pe podium, ci cred că ne vom păstra locul 2. Un rezultat notabil pentru clubul nostru”, spune preşedintele “şoimilor”, Radu Pop.

Radu Pop e mândru de echipa lui

Șoimii Lipova și-a depășit condiţia în Liga a III-a la fotbal, luptând admirabil şi până la capăt pentru un rezultat istoric. Președintele clubului, Radu Pop, e mândru de echipa sa şi e sigur că odată cu reîntoarcerea acasă, “şoimii” vor tinde din nou spre promovare: „Sunt mândru de echipa pe care o conduc, am realizat mai mult decât am fi crezut la începutul sezonului, nu cred că ne dădea nimeni vreo șansă să ne batem la promovare. Le mulțumesc tuturor lipovanilor care au fost alături de noi.”

Refuzaţi pe “Motorul”

Radu Pop confirmă faptul că Lipova a luat în calcul, în pauza de iarnă, sinteticul de la “Motorul”, variantă care însă avea să cadă: “Am fi dorit să jucăm şi noi în retur, pe sinteticul de pe Motorul, dar din păcate nu am fost lăsaţi. Parcă simţeam că vom avea probleme cu vremea, au fost câteva meciuri cu teren foarte greu. Le mulţumim frumos celor de la Pâncota, care şi-au dat tot interesul ca terenul să arate bine, însă uneori vremea ne-a jucat feste. Poate e mai bine aşa, pentru că nu jucam acasă nici în turul ediţiei viitoare de campionat, iar în Liga a II-a ne era foarte greu, mai ales în faţa unor echipe precum Rapid, UTA, Petrolul sau Poli.”

Acasă, din 2020!

”Tribuna şi interioarele sunt finalizate în proporţie de 95 la sută, dar nu vom începe nici campionatul următor la Lipova, cu toate că problemele legate de licitaţia gazonului au fost depăşite şi deja ne putem apuca de treabă. Nu vreau însă să stric gazonul din vară, trebuie udat, apoi tuns şi tot aşa, avem nevoie de 4-5 luni în care să îl protejăm. Mai bine aşa şi apoi, din retur, să ne întoarcem acasă pe un stadion modern, în cele mai bune condiţii”, ne-a declarat Radu Pop.

Facebook Comments