LEGUME CE REDUC RISCUL DE BOLI DE INIMĂ

by Cristian Dobre

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca persoanele care consuma cel putin opt portii de legume pe zi au mai putine riscuri de a contracta o boala de inima decat cei care au mancat doar 1,5 portii pe zi. Un alt studiu in care au fost examinate datele de la 1300 de persoane in varsta arata ca cei care au mancat cel putin o cana de legume pe zi au cu 60% mai putine riscuri de a se imbolnavi de inima.

Cele opt portii de legume mentionate mai sus pot suna cam mult pentru tine, dar sunt surprinzator de usor de obsinut. O portie de legume inseamna doar o jumatate de cana (sau o cana de legume cu frunze).

Ai nevoie de:

1/2 cana de broccoli

1/2 cana de frunze crude de spanac proaspete

1/2 felii de cana de rosii sau cirese

1/4 ceasca telina tocata

1 morcov ras

1-2 cani de ceai verde

Amesteca toate ingredientele, cu exceptia ceaiului verde, intr-un blender pana cand obtii o pasta cu o consistenta neteda. Adauga ceaiul verde si omogenizeaza din nou. Aceasta reteta are mai putin de 150 de calorii si ofera 4 portii de legume.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments