LASAGNA CU PUI

by Paula Craciun

Poate că nu eşti obişnuit cu acest fel de mâncare, dar trebuie să ştii că poţi conta oricând pe o lasagna cu pui ca fel principal la o masă reuţită.

Ingrediente pentru lasagna cu pui

10 foi lasagna
500 g piept pui
1 ceapă potrivit de mare
100 g ciuperci
1 căţel usturoi
1 /2 pahar de vin alb sec
250 g suc de roşii
sare
piper
50 g caşcaval ras

Pentru sos béchamel
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
1 ou
75 g parmezan
sare
piper

Mod de preparare pentryu lasagna cu pui

Se rumeneşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi, când s-a albit, ciupercile tăiate lamele. Se adaugă vinul, sucul de
roşii, sarea, piperul. Se lasă la foc mic 20 de minute, până se fierbe carnea.

Pentru sosul béchamel, se topeşte untul într-o cratiţă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe. Se pune vasul la foc mic, se toarnă laptele, puţin câte puţin, amestecând bine până se îngroaşă sosul. Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, oul bătut, sare şi piper, după gust. Într-un vas termorezistent se pun
foile de lasagna alternând cu umplutura de carne. La sfârşit se toarnă sosul, se presară caşcaval ras şi se coace în cuptorul încins circa 35 de minute, până când lasagna cu pui se rumeneşte deasupra.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments