LAMAITA, PRAJITURA COPILARIEI

by Paula Craciun

Pentru blat
4 ouă
120 g zahăr
120 g făină
1 lămâie

Pentru cremă

600 ml lapte
5 linguri făină
6 linguri zahăr
200 g unt
zeama de la o lămâie

Mod de preparare pentru prăjitura „lămâiţa“

Se amestecă, într-un castron mare, făina, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând energic după fiecare. La sfârşit, se încorporează uşor, amestecând de jos în sus, albuşurile bătute spumă tare. Se unge şi se tapetează o formă rotundă de tort, se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35-40 de minute. Se amestecă laptele, făina şi zahărul şi se fierb pe ­baie de aburi până se îngroaşă. După ce se mai răceşte, se freacă cu untul până capătă consistenţa unei creme, iar când se răceşte complet, se mixează cu zeama de lămâie. Peste blatul răcit, se întinde crema şi se decorează cu felii subţiri de lămâie. Şi gata prăjitura „lămâiţa“.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments