LA ARAD VA FI AMENAJAT UN SAT EUROPEAN

by webeditor

Elevii din școlile din Arad vor amenaja în ziua de 9 Mai, de Ziua Europei, pe platoul din fața Palatului Administrativ,  un „Sat european“. Acesta va fi compus din standuri în care vor fi prezentate preparate tradiționale, dar și obiecte și destinații specifice fiecărei țări membre a Uniunii Europene. Deschiderea Satului european va ava loc la ora 10.30.
Prin amenajarea „Satului european” organizatorii doresc să aducă în fața arădenilor tradițiile și cultura popoarelor europene, diversitatea și spiritul de interculturalitate care definesc Uniunea Europeană. „La fiecare din corturile amenjate, cei care doresc pot degusta mâncăruri tradiționale din mai multe țări europene. Scopul acestui eveniment îl constituie promovarea spiritului de interculturalitate și cunoașterea țărilor europene, iar cei prezenți vor primi materiale și produse specifice fiecărei țări”, afirmă Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad.
Evenimentul, aflat la a cincea ediție, este organizat de Primăria Municipiului Arad, Direcția de Asistență Comunitară prin Centrul Europe Direct Arad și Politia Comunitara Arad, împreuna cu Inspectoratul Școlar Județean, Asociaţia Educatio și Centrul Județean de Voluntariat Arad.

Facebook Comments