Iustin Cionca: „Pare că scopul Guvernului este să se rateze aniversarea Marii Uniri”

by Paul Anghel

Cu șase luni în urmă, în data de 10 iulie 2017, președintele Consiliului Județean Arad transmitea Guvernului solicitarea de a fi luate în serios proiectele de aniversare a Anului Centenar. Între timp, Guvernul nu a întreprins nimic în acest sens, riscând să compromită această mare sărbătoare a tuturor românilor! Premierul nu a răspuns scrisorii transmise de Iustin Cionca, deși potrivit legii avea obligația să o facă în termen de 10 zile.

„Consiliul Județean Arad a transmis 22 de proiecte Ministerului Culturii, în vederea finanțării investițiilor legate de Anul Centenar. Nu a existat niciun răspuns, nici din partea primului ministru, nici din partea ministrului Culturii! Din resurse proprii organizăm evenimente și realizăm investiții, dar constatăm un dezinteres total din partea parlamentarilor puterii, a miniștrilor și a Executivului atât față de județele de unde a plecat mișcarea unionistă și unde a germinat ideea statului național unitar român, cât și față de evenimentele de talie națională și internațională care să pună în valoare evenimentul istoric al realizării României moderne.

Suntem deja în Anul Centenar și în continuare nu sesizăm nicio intenție de implicare a Guvernului României pentru ca aniversarea Marii Uniri să nu fie un fiasco la nivel național. Guvernul nu are absolut nicio strategie, nu a existat nicio consultare cu primarii și președinții de Consiliu Județean, deși am semnalat și solicitat public acest lucru. Nu există o corelare între județe, între evenimente, pare că scopul Guvernului este ca România să rateze aniversarea Marii Uniri. În loc să se aplece asupra acestei sărbători importante, care ne poate re-uni într-un context în care suntem mai dezbinați ca niciodată, majoritatea parlamentară este prea ocupată să își scape corupții, să elibereze deținuții din pușcării, să crească taxele pentru susținerea politicilor sale populiste dăunătoare pentru țară” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Facebook Comments